Tel 1 : +386 41 735 852 | Tel 2: +386 40 748 369 info@center-sonce.com

Več o predavanju:

Podatek, da je v Sloveniji dnevno na bolniški preko 31.500 ljudi in da jih je preko 8.220 na bolniški celo leto je zelo zaskrbljujoč. Zaradi bolniških odsotnosti v Sloveniji letno izgubimo več kot 10 milijonov delovnih dni (6,7% vseh delovnih dni). Stroški za to znašajo kar okoli 400 milijonov evrov.
Med glavnimi vzroki za bolniško odsotnost so poškodbe, bolezni kostno-mišičnega sistema in duševne motnje (glavni vzrok za to je stres).
Vse to so težave, ki jih je s pravočasnim ukrepanjem mogoče preprečiti oziroma uspešno obvladovati s krepitvijo zavedanja in osveščenostjo ljudi. Številne raziskave dokazujejo, da zdrav življenjski slog izboljša splošno kvaliteto življenja. DuPontova raziskava (Chandrasekaran, 2003) je pokazala, da je več kot 71,5 % obiskov pri zdravniku povezanih z življenjskim slogom posameznika. Na primer bronhitis zaradi kajenja, želodčne težave zaradi stresa, srčno-žilne težave zaradi premalo telesne dejavnosti in podobno. Veliko težav, zaradi katerih obiščemo zdravnika, lahko sami preprečimo ali vsaj ublažimo z bolj zdravim življenjskim slogom.

Vsi vedo, da to NI res!

Zakaj?

Ker vsi vemo, tega sicer ne bomo glasno priznali, da nimamo nič ali imamo zelo omejeno znanje o vadbi, prehrani, dolgoživosti, ravnanju pri bolečinah v telesu …

Na internetu je sicer še preveč informacij, a kaj je sploh res.

Predavanje z naslovom »Kako si lahko vsak sam zelo enostavno izboljša kvaliteto svojega življenja!«, ki ga bo izvedel James M.Tomazin bo osvetlilo celoten spekter vsega, kar bi morali res vedeti o tej tematiki.

Predavanje predstavi trenutno stanje v katerem živimo. Nadaljuje se z najpombnejšim kar potrebujemo za zdravje in dolgoživost: vodo, negativnimi kisikovimi ioni, počitkom, hrano, mentalno vadbo in gibanjem. Ker je tematika tako obširna, se bom osredotočil na BOLEČINE in PREOBLIKOVANJU TELESA. Naučili se boste kratkih in enostavnih stvari, ki jih lahko postopoma brez težav vključimo v naše življenje a preprečijo, zmanjšajo, “izženejo” bolečine ali pomagajo preoblikovati naše telo.

James M.Tomazin je zadnjih 20. let posvetil področju gibanja, vadbe, dolgoživosti, treninga možganov, prehrane…
Inženirju metalurgije se je po sanaciji težke poškodbe (3.operacije – najkrajša 3.ure, najprej so hoteli nogo odrezati, 1,5.leti na berglah,po 2.letih prvič spet tekel) nekaj “premaknilo” v glavi. Začel je študirati načine vadbe, gibanja, prebirati knjige, obiskovati seminarje, predavanja, se izobraževati v tujini, polagati razne licence v tujini in v Sloveniji. Udeležil se je izobraževanj v USA, Nizozemski, Nemčiji, Angliji, Švedski, Finski, Danski, Italija, Avstrija in na Hrvaškem in seveda v Sloveniji. Za vsa izobraževanja je vložil preko 200.000,00 EUR. Predaval ali vodil je delavnice v Sloveniji, Hrvaškem, Srbiji, Bosni in Hercegovini, Nemčiji in Švedski.

Strokovne licence: licencirani trener fitnesa FZS, trener PRO smučanja, profesionalni učitelj smučanja z MOU in ISIA licenco, UPS učitelj smučanja, učitelj tenisa, učitelj plavanja, učitelj plavanja dojenčkov, BOSU Master Trainer, FLOWIN Master Trainer, ViPR Master Trainer, Keiser Master Trainer, Stroops inštruktor, Wreck Bak Istruktor, TRX inštruktor, RIP Trainer inštruktor, dolgoletni reševalec iz vode in reševalec na smučeh, reiki 1.stopnja, bioenergetik (pred 7.leti je njegov učitelj dr.Drago Smiljanič spremenil njegov pogled na življenje, drug učitelj, velik človek, zelo drugačen človek, 73.letni Avguštin Puščavnik, ki že od leta 2002 živi v gozdu, pa mu je dodal še več duhovnosti), v zadnjih petih letih se intenzivno ukvarja z bolečinami v hrbtenici, kolkih, kolenu…

Od januarja 2015 dela z Aminoclinic. Njegov učitelj, nekdanji profesionalni tenisač, teniški trener (Evgenij Kafeljnikov) diplomirani fizioterapevt, diplomirani manualni terapevt in diplomirani športni psiholog, šved Mikel Hoffom je izboljšal in patentiral metodo. To metodo je v osnovi razvila NASA. Metoda je popolnoma nova in daje neverjetno dobre rezultate. Nemška nogometna reprezentanca je metodo uporabljala na svetovnem prvenstvu 2014 v Južni Ameriki.